Kundo

Storlek på bakgrundsbilder i Knowledge

Uppdaterad

Du kan anpassa utseendet på din kunskapsbank i Kundo Knowledge så att det matchar ditt varumärke med både färger, logotyp, ikoner och bakgrundsbild.

Bakgrundsbild och färger redigerar ni direkt via inställningarna i för en kunskapsbank:

  1. Klicka på menyn uppe till höger i Kundo
  2. Välj Inställningar
  3. Och i menyn till vänster väljer du Utseende

Bakgrundsbilderna

Kundo Knowledge använder sig av två olika bakgrundsbilder. En mindre bild som visas på enheter med smala skärmar, vilket oftast är mobiltelefoner. Och en större bakgrundsbild som visas på större skärmar.

Det är viktigt att komma ihåg att uppdatera sidans bakgrundsfärg i samband med att bakgrundsbilder laddas upp. Se till att bakgrundsfärgen matchar ljusheten i bilderna så gott det går. Innan bakgrundsbilden har hunnit laddas in så är det nämligen den färgen som besökaren kommer att se. Då är det till exempel viktigt att logotyp och namnet på kunskapsbanken fortfarande är läsbart mot bakgrundsfärgen.

  • Den mindre bakgrundsbilden är anpassad för att ha en storlek på 750 x 472 pixlar (bredd x höjd).
  • Den större bakgrundsbilden bör ha en storlek på 3000 x 1688 pixlar. Större bilder går även de bra, men rekommendationen är att bildens dimensioner ska ha ett förhållande på 16:9. Är bilden mindre än vår rekommenderade storlek så kommer bilden att zoomas in för besökare med stora skärmar. Bilden ska inte innehålla någon övergång till en färg. Övergången till bakgrundsfärgen läggs till automatiskt i Kundo Knowledge.

Båda bakgrundsbilderna är centrerade horisontellt. Bakgrundsbilden i mobilenheter kapas undertill beroende på hur mycket skärmyta som finns kvar i sidhuvudet. Storleken på sidhuvudet i mobilen beror på längden av namnet på kunskapsbanken och företagets namn, samt om om kunskapsbankens namn visas eller ej. På större skärmar centrerats bilden vertikalt om bildens proportioner är andra än 16:9.

Efter som bilderna är relativt stora är det viktigt att tänka på att komprimera bilderna innan de laddas upp så att filstorleken för besökaren blir så liten som möjligt. En mindre filstorlek gör att bilden laddas snabbare vilket alltid är uppskattat av besökare.

Adobe Photoshop Template-fil

Vi har tagit fram en Adobe Photoshop Template-fil som går att använda för enklare kunna uppskatta hur den större bakgrundsbilden kommer visas med olika typer av skärmupplösningar. Photoshop-filen med olika lager finns länkad i slutet av denna guide. Är under visas en förhandsgranskning av hur den filen ser ut.

Kundo Knowledge visualiserat tillsammans med vanliga skärmupplösningar