Kundo

Hur gör jag för att få en ljudnotis när jag får en chatt?

Uppdaterad

För att få ljudnotiser att fungera så bra som möjligt med Kundo Chatt rekommenderar vi att ni går igenom denna guide för den webbläsare du använder. 

Microsoft Edge

Firefox

Chrome

Safari

Microsoft Edge

Klicka på hänglåset till vänster om adressen i adressfältet. I menyn ser ni då följande inställningar. Verifiera att aviseringar tillåts och klicka på "Behörigheter för webbplatsen":

Ni kommer då till behörighets inställningar för webbplatsen, här ska ni söka på "media" och klicka på "Automatisk uppspelning av media".


När ni klickat på "Automatisk uppspelning av media" så se till att den är satt till "Tillåt"


Firefox

Klicka på hänglåset, och välj att automatisk uppspelning står på Tillåt ljud och video, samt att "Skicka aviseringar" är TillåtenChrome

Klicka på hänglåset, och verifiera att både "Aviseringar" och "Ljud" står på Tillåt, och inte automatiskt.

Google Chrome har en funktion som är tänkt för att blockera reklam från att spela upp ljud. Tyvärr så krockar den funktionen ibland med Kundo Chat:s notis när det kommer ett nytt meddelande, vilket i värsta fall leder till att chattar missas.

För att undvika detta rekommenderar vi att kundo.se läggs in som en godkänd domän som alltid får spela upp ljud i Google Chrome. 

Såhär gör du:

  1. Gå in på rätt inställningssida antingen genom att klicka på:
    • Kopiera och klistra in följande länk i adressfältet: chrome://settings/content/sound
    • ...eller genom att klicka: Preferences > Privacy and security > Site Settings > Klicka "Additional content settings" längst ner > Sound
  2. Under Allow, klicka på Add längst till höger
  3. Skriv in kundo.se och tryck Ok.

Safari

  1. Logga in på Kundo
  2. Högerklicka i adressfältet och välj "Inställningar för denna sida"
  3. Välj Spela automatiskt: Tillåt autouppspelning av allt


Har du verifierat att din webbläsare är korrekt inställd enligt ovan och fortfarande har problem med ljudnotiserna, kontakta support@kundo.se så ska vi försöka hjälpa dig!