Kundo

Hantering av spam i inkorgar

Uppdaterad

Kundo gör en gissning av vad vi tror är spam som kommer till er inkorg i Kundo Mail. Dessa mejl markeras med ordet "(spam)" efter rubriken. 

Det finns olika sätt att hantera dessa mejl med både filter och automatiska regler. Ni kan också själva markera mejl som spam när det tas bort och samtidigt blockera e-postadressen så att inga e-postmeddelanden från den adressen kommer in i Kundo. 

Statistik och spam

Mejl som markerats som spam och tagits bort kommer inte med i er statistik. Mejl som vi gissar är spam och har "(spam)" i rubriken visas i statistiken tills dess att de tas bort, då tas de också bort ur statistiken. 

Spam-markerade mejl som inte är spam

Om ett mejl har markerats som spam men det inte stämmer, kan ni välja "Ej spam" i menyn för mejlet. Då kommer mejl från denna adress inte markeras som spam igen. 

E-postadresserna som ej ska markeras som spam listas i inkorgens inställningar under Spamhantering. Om du ångrar dig kan du enkelt ta bort e-postadresser från denna lista så att dessa e-postmeddelanden återigen kan komma att bli markerade som spam automatiskt. 

Automatiska regler för spam

Genom att skapa en automatisk regel för de mejl som markerats som spam kan ni automatiskt få dem markerade som Kräver ej svar och de syns då inte i listan Obesvarade. Obs! Dessa mejl visas i statistiken tills dess att de tas bort.

Genom automatiska regler kan ni välja hur ni vill hantera mejlen markerade som spam, det finns flera möjliga alternativ.

Filtrera ut spam i dashboard

Mejlen som Kundo har markerat som spam kan ni samla på ett separat ställe genom att göra ett filter:

I filtret kan ni sedan snabbt kolla igenom och ta bort alla spammejl med Hantera flera.

Markera ett mejl som spam och blockera e-postadressen

När ni tar bort ett mejl finns möjligheten att markera det som spam och blockera e-postadressen som mejlet skickades ifrån. Då kommer inga andra mejl från den e-postadressen att dyka upp i er Inkorg. 

De blockerade e-postadresserna listas i inkorgens inställningar under Spamhantering. Om du ångrar dig kan du enkelt ta bort e-postadresser från denna lista så att dessa mejl återigen kommer in i Inkorgen.

Guide taggad med: spam spamhantering
warning Created with Sketch.