Kundo

Så ändrar du sändning av e-post från USA till EU

Uppdaterad

Kundo använder idag leverantören Mailgun, underbiträde enligt GDPR, för att snabbt och säkert leverera den e-post som skickas av er från Kundo. Mailgun har datacenter i både EU och USA. 

Om ni använder Kundo Mail-modulen och började med det före mars 2020 använder ni som standard Mailguns datacenter i USA. Ni vill istället använda det datacenter som finns i EU för att följa GDPR.

Hur ser jag om ändringen behöver göras och vad som ska ändras?

Varje inkorg ni har hos Kundo har nu fått uppdaterade instruktioner på vilka ändringar och/eller tillägg som er IT-avdelning behöver genomföra för att vi ska kunna skicka e-post från EU om ni inte redan gör det idag.

Under inställningarna för respektive inkorg hittar du dessa instruktioner under menyn  “Skicka & ta emot” och sedan avsnittet “Ändra avsändaradress”. Inställningar er IT-avdelning behöver lägga till har en röd symbol framför sig. 

Om alla inställningar har en grön symbol framför sig behöver ni inte göra något, annars behöver ni uppdatera er konfiguration.

Instruktionerna under "Ändra avsändaradress" kan exempelvis se ut så här:

Instruktioner att kopiera till IT-avdelningen

Så här byter ni datacenter från USA till EU

Dessa ändringar behöver göras för alla era inkorgar hos Kundo!

  1. Kopiera eller ta en skärmbild av instruktionerna under "Ändra avsändaradress som visas ovan och skicka den tillsammans med denna guide till er IT-avdelning.

  2. Skicka ett mail till support@kundo.se när er IT-avdelning har genomfört ändringarna. Använd exempelvis ärenderaden “Mailgun: Flytta från USA till EU

  3. Kundo genomför flytten från USA till EU och återkopplar till dig när detta är genomfört!

Har du frågor? Maila support@kundo.se eller kontakta din Success Manager!

warning Created with Sketch.