Kundo

Skapa en avsändaradress i Kundo Mail med whitelabel

Uppdaterad

Whitelabel (Dölja att ni skickar era mail via Kundo)

Som standard skickas mailen från den adress ni vidarebefordrar till. Med exemplet ovan kommer mail alltså skickas från "jobb.lillestad.se@mail.kundo.se". Om någon svarar på ett mail kommer svaret fortfarande gå till jobb@lillestad.se.

Om ni vill dölja detta går det, genom att ge Kundo tillåtelse med en "whitelabel". Inställningarna som behöver göras finns under "Inställningar > Skicka & ta emot > Ändra avsändaradress".

På den sidan finns de DNS-inställningar som er IT-avdelning behöver göra för er domän. Dessa DNS-inställningar berättar för övriga aktörer på Internet att Kundos mailservrar har tillåtelse att skicka era mail. Detta görs på en subdomän till er huvuddomän (tex. mg.lillestad.se för ovanstående exempel), så att det inte kommer bli några konflikter om ni redan har existerande mailtjänster uppsatta.

Dessa ändringar behöver bara göras en gång per domän, och behöver alltså inte göras om ni lägger till nya inkorgar på samma domän i framtiden.

Att göra dessa DNS-ändringar är inte ett krav, Kundo Mail kommer fungera bra även utan, men det kommer då synas att ni använder er av Kundo.


Guide taggad med: Mail maildomän whitelabel