Kundo

Lägga in egna script

Uppdaterad

Många hör av sig och vill lägga in egna javascript i forum eller kunskapsbanker. Det kan t.ex. vara för att de använder en statistikprodukt som vi inte har stöd för ännu, eller för att integrera med en tredjepartsprodukt. Hur man går till väga för detta beror lite på vilket typ av script det är.

Script för besöksstatistik

För att lägga in ett script för besöksstatistik kan du gå till Inställningar -> Besöksstatistik

Är det Google Analytics du vill lägga in? Då finns det ett par färdiga fält att fylla i. Det finns också snabbval för de vanligaste inställningarna våra kunder vill göra, helt utan att kopiera någon kod.

Använder du en annan leverantör för besöksstatistik (t.ex. Adobe SiteCatalyst)? Då finns det två fält där du kan lägga in ditt script på samma inställningssida. Vi tillåter även att script för besöksstatistik laddas in genom t.ex. Google Tag Manager.

Av säkerhetskäl kräver vi att du kör på en egen domän för att använda denna inställning, dvs. att kunderna inte besöker er på kundo.se, utan på någonting.erdomän.se.

Script för att integrera en tredjepartsprodukt

För detta behöver du kontakta vår support och be dem lägga in scriptet. Anledningen till att vi vill ha den extra säkerheten/dubbelkollen är att vi vill kontrollera hur javascriptet för tredjepartsprodukten fungerar först. Vi tar vårt supportansvar för produkten ni har köpt av oss på stort allvar och vill därför försäkra oss om att det nya scriptet inte påverkar prestanda hos oss. 

Google Tag Manager får användas för besöksstatistik utan att kontakta vår support, men om ni vill integrera med någon annan tredjepartsprodukt behöver ni kontakta oss.

Av säkerhetskäl kräver vi att du kör på en egen domän för att använda denna inställning, dvs. att kunderna inte besöker er på kundo.se, utan på någonting.erdomän.se.

Script som ändrar funktion eller utseende

Denna typen av script tillåter vi tyvärr inte. Med den mängd kunder vi har innebär detta tyvärr att vi kan få problem att felsöka och ge support till er som kund. Dessutom riskerar nya funktioner och designändringar att förstöra er specialanpassning. Därför har vi alltså valt att säga nej till denna typ av specialanpassningar.

warning Created with Sketch.