Kundo

👍 Kategorisera guider med hjĂ€lp av underkategorier

Uppdaterad

NÀr kunskapsbanken vÀxer kan det vara vÀrdefullt att strukturera den i en djupare struktur, med kategorier och underkategorier. Det gör att anvÀndare enkelt kan klicka sig fram till rÀtt guide, trots att den interna kunskapsbanken innehÄller hundratals guider.

Skapa en kategori under en annan


Det finns tvÄ sÀtt att skapa en underkategori pÄ, antingen medan du uppdaterar en guide eller frÄn en kategorisida dÀr du redigerar en kategori.

Det gÄr att lÀgga hur mÄnga kategorier man vill under en annan kategori. Det gÄr ocksÄ fortsatt att lÀgga guider i flera kategorier, sÄ samma guide kan ligga bÄde i huvud- och underkategorier.

Interna kunskapsbankens startsida


NÀr man anvÀnder underkategorier visas de direkt pÄ startsidan, istÀllet för de guider som annars visas dÀr. Finns det fler Àn 3 st underkategorier till en kategori kommer dessa inte visas pÄ startsidan, utan anvÀndaren fÄr klicka vidare för att se alla underkategorier. PÄ kategorisidan kan ni sortera om kategorierna sÄ att de tre mest anvÀnda ligger först, och dÀrför syns pÄ startsidan.

I bilden nedan har huvudkategorin LÄn 3 st underkategorier (BillÄn, BolÄn, BÄtlÄn). Det kan ocksÄ finnas guider som ligger i direkt i kategorin LÄn, men dessa syns inte pÄ startsidan. I kategorin Kort finns inga underkategorier sÄ dÀr visas guider direkt pÄ startsidan.

Mobil


Startsidan för en kunskapsbank i mobillÀge visar varken guider eller underkategorier, direkt, utan anvÀndaren klickar sig vidare steg för steg. Det interaktionsmönstret passar bÀttre för den lilla skÀrmen, och gör behovet av att scanna mycket material pÄ en gÄng mindre.

Flytta en kategori


Om det Àr dags att strukturera om i en kunskapsbank gÄr det att flytta sÄ att en underkategori ligger under en annan kategori. Det gÄr ocksÄ att göra om sÄ att en redan skapad kategori blir en underkategori och motsatt att göra en underkategori till en huvudkategori. Det senare kan vara bra om det börjat bli mÄnga guider i en underkategori och kategorin behöver lyftas fram mer.

KontaktvÀgar och olika typer av kategorier


Det finns möjlighet att vÀlja vilka kontaktvÀgar som ska visas för alla guider i en viss kategori. KontaktvÀgarna sÀtts alltid pÄ en kategori och alla guider som ligger i den kategorin fÄr dÄ dessa.

NÀr man har underkategorier i en kategori kan man vÀlja om kontaktvÀgarna ska vara samma som för huvudkategorin, eller om man vill sÀtta specifika som bara ska gÀlla för guiderna i just den underkategorin.


warning Created with Sketch.