Kundo

1. Sätt upp en Facebook/Instagram

Uppdaterad

Börja med att sätta ett lösenord och logga in i Kundo. Du bör ha fått ett mail som säger "Välkommen som användare på Kundo", i det mailet finns en länk du ska följa för att välja ett lösenord och logga in. 

Väl inloggad kommer du att hamna på Kundos Dashboard. Här ska du nu lägga upp facebook/instagram. För att kunna göra det behöver du vara administratör (det räcker inte med att vara användare) på er facebooksida. Är du inte det behöver du lägga till en kollega, som användare i Kundo, som är det.

Ska instagram sättas upp behöver, förutom ovannämnda förutsättningar, du även göra detta:

  1. Koppla ihop facebooksidan du är administratör för och instagramkontot som ska användas för kanalen.
    Instruktioner för att koppla ihop instagramkonton med en facebooksida.
  2. Tillåta åtkomst till meddelanden i instagram. Detta ställs in från instagramappen (ej möjligt i webb-version) i Inställningar under Sekretess och där under Meddelanden.Här finns instruktioner för denna inställning på engelska.

Sätt upp facebook/instagram:

  1. Klicka på menyn uppe till höger (rutan med tre sträck) i den blå topplisten i din dashboard.
  2. Klicka på det lilla kugghjulet till höger
  3. Klicka på Lägg till ny kanal i facebook/instagram och fyll sedan i uppgifterna på nästa sida.

Där väljer du vilken typ av kanal som ska sättas upp, facebook, messenger, instagram eller DM's. som ska läggas in i Kundo. Ska ni ha flera lägger du till dem en i taget. Här väljer du också ett internt namn på kanalen, t.ex. Flamingo Design Messenger eller Flamingos Facebooksida. 

När du klickar på Continue with facebook så kommer du skickas vidare till facebook där du får fylla i vilket facebook/instagram konto du vill koppla till Kundo.

Tänk på! Har du lagt till facebook/instagram innan är det viktigt att de fortfarande är i kryssade om du ska lägga till fler, annars tappar de kopplingen.

Aktivera kanaler:

När du trycker på nästa, måste du godkänna att Kundo får tillgång till facebook/instagram för att kunna visa upp innehållet direkt i dashboarden. Därefter skickas du tillbaka till Kundo för att slutligen aktivera era kanaler. 


På aktiveringssidan väljer du vilka kanaler/konton ni ska ha in i Kundo samt om ni ska aktivera kanalerna nu eller senare. Att aktivera kanalen nu innebär att meddelanden från facebook/instagram kommer direkt in i Kundo. Att aktivera senare betyder att ingenting synkas med Kundo (ingenting kommer in i Kundo) förrän ni väljer att aktivera kanalen. 

Väljer ni att aktivera nu så är det klart att börja svara i Kundo (glöm inte att gå igenom resten av stegen för att starta upp facebook/instagram i kb.kundo.se). 

Väljer du att aktivera kanalen senare så görs det på samma ställe som där du satte upp kanalen från början (vi menyn -> kugghjulet).

warning Created with Sketch.