Kundo

Integrera Knowledge på er webbplats med en Knowledge-widget

Uppdaterad

Vill du integrera er kunskapsbank på er webbplats är det lätt gjort genom vår widget för Kundo Knowledge. Era besökare kan direkt söka svar på sina frågor utan att lämna er webbplats. 

Genom att lägga in en specifik kodsnutt på er webbplats visas en knapp upp längst ned i sidan av webbläsarfönstret på alla sidor som koden finns med på. Klickar en användare på knappen kommer er kunskapsbank öppnas upp i samma webbläsarfönster. Alla möjligheter som finns er fristående kunskapsbank går även att komma åt i denna vy.

Widgeten är anpassad att fungera bra både i mobiltelefon, surfplatta och dator.

Inställningar

Inställningarna för att börja använda widgeten hittar du som redaktör under InställningarWidget.

Aktivera Knowledge-widgeten

På inställningssidan finns er unika kodsnutt som ni kan klistra in i er webbplats HTML-kod. Denna kodsnutt ska placeras i slutet av HTML-koden, precis innan </body>-taggen. Inget mer behöver göras för att aktivera widgeten, utan knappen kommer direkt tycka upp längst ned i hörnet på er webbplats.

Vill ni enbart visa widgeten på ett antal utvalda sidor av er webbplats, så väljer ni att enbart infoga kodsnutten på dessa utvalda sidor.

Utseendet för widgeten är samma utseende som kunskapsbanken i mobilen sitt i fristående läge. Samma färger och bakgrundsbilder som används i den mobila vyn återanvänds i widgeten.

Rubrik i widget

Som standard visas kunskapsbankens namn som rubrik i widgeten. Skillnaden är att rubriken visas på alla sidorna, inte enbart på startsidan som i det fristående läget för kunskapsbanken. Önskar ni att rubriken ska skilja sig i widget-läge så går det att skriva in en annan rubrik.

Knapptext

Standardutseendet på knappen är en cirkel med ett frågetecken inuti. Vill ni så går det att lägga till en beskrivande knapptext, då byts frågetecknet ut mot symbolen för Kundo Knowledge.