Kundo

Indexera ditt forum med Siteseeker

Uppdaterad

Vill du att inlägg i ert forum ska hittas i sökfunktionen på er egen webbplats och använder ni Siteseeker som sökmotor? Då är är det lätt gjort!

I samarbete med Euroling har vi tagit fram en kort guide för hur detta går till. Vi använder oss av Siteseekers kraftfulla web crawler, som man helt enkelt pekar på ert forum, och låter den gå igenom innehållet.

Såhär går det till i detalj:

Logga först in i Siteseekers administratörsgränssnitt. Därefter följer du instruktionerna nedan. Vi använder lillestad som exempelforum här, deras adress ska nedan ersättas med er egen. 

 1. Lägg till en ny server för indexering: http://kundo.se
 2. Lägg till en startpunkt under Startpunkter, org/lillestad/ och kryssa ur rutan Hämta webbplatsrot
 3. Under Begränsning av indexering, gör följande undantag:

  Undantag sökvägar: (den första raden med bara en asterisk är viktig)

  *
  org/lillestad/*/anmal/*
  org/lillestad/*/rosta/*
  org/lillestad/*/logg/*
  org/lillestad/*/prenumerera/*

  Undantag sökvägar, men följ länkar:

  org/lillestad/*

  Tillåt sökvägar:

  org/lillestad/d/*

  Såhär kan det se ut:

 4. Kryssa också ur rutan Ta hänsyn till robots-metataggar.
 5. Under Dynamiska sidor, ta bort argumentet sort=
 6.  Spara, aktivera och indexera!

Därefter visas träffarna från Kundo upp i den vanliga träfflistan. Om man t.ex. använder EPiServer eller Sitevision med SiteSeekers integrationsmodul kan man om man så önskar markera upp Kundo-träffarna i träfflistan, eller skapa en separat träfflista med dessa i (kanske i en högerkolumn?). För att enkelt göra detta kan man skapa en kategori, som man sedan kan filtrera på.

Om ni vill gå vidare och jobba mer med hur resultaten presenteras och integreras på webbplatsen så erbjuder Siteseeker workshops kring detta. Euroling erbjuder en specialanpassad workshop just om hur sökträffar från Kundo kan presenteras och hur den stukturerade datan kan användas för en rikare sökupplevelse. Vill du veta mer, kontakta oss på Kundo eller Adam Blomberg, CTO på Euroling.


Guide taggad med: integration siteseeker
warning Created with Sketch.