Kundo

Anpassad inloggning (olika alternativ)

Uppdaterad

Vi har flera kunder som av olika anledningar vill begränsa åtkomsten till vår Forum och Knowledge-produkter. För att lösa detta kan vi göra en inloggningsintegration som gör att ni får det skydd som ni behöver.

Varje integration kan anpassas för er, men för att ge några exempel:

  • IP-blockering: Tillåt bara användare eller redaktörer från en viss IP-address. Det enda vi behöver från er är de IP-adresser som ska tillåtas.
  • Ett delat lösenord: Alla besökare efterfrågas på ett lösenord, och när det lösenordet har angetts har man fri tillgång på forumet eller kunskapsbanken. Är användbart i de fall där säkerheten inte behöver vara så hög, och det det inte gör så mycket om någon utomstående kommer åt informationen. Det enda vi behöver från er är vilket lösenord vi ska använda.
  • Single-Sign On: Användarna loggar in hos er, och blir automatiskt inloggade hos oss vid besök. Detta kräver att vi på något sätt antingen kan fråga era system efter inloggningsstatus för en användare, och är typiskt ett IT-projekt på er sida. Vi rekommenderar att ni använder JWT för detta. Här finns mer teknisk information om hur JWT funkar.