Kundo

1. Lägg till användare och anpassa profilerna

Uppdaterad

Användare är de som i Kundo kan logga in, skriva och administrera guider men man behöver inte vara redaktör för att kunna läsa guider.

Inställningarna för att lägga till fler användare i kunskapsbanken hittas via meny-knappen uppe till höger (rutan med tre horisontella streck). Klicka på menyn och välj 'Inställningar' för er kunskapsbank.

När du är inne på inställningar så hamnar du direkt på sidan för att lägga upp användare. Skulle du befinna dig någon annanstans inne på inställningarna så hittar du vyn för Användare överst i listan till vänster.

Du lägger till en användare genom att fylla i namn och e-post. Tänk på! Det är viktigt att e-postadressen blir rätt för den går inte att ändra i efterhand.

När du tryckt på Skicka aktiveringsmail så skickas ett mail till användaren, så att den kan skapa ett lösenord och logga in. 

Anpassa profilen för en användare:


När ni lagt till den nya användaren kan ni eller användaren lägga till en profilbild, ändra språk på sin dashboard eller ändra sitt namn. 

För att göra det klickar ni på inställningar för respektive användare i samma vy som ni lägger till fler användare. 

Namn: 

Namnet är det som syns internt för er i dashboarden. Detta gör att man kan skilja på vem som har skrivit de olika guiderna. Namnet på en användare syns aldrig publikt i kunskapsbanken.

Har ni däremot en chatt eller ett forum också så syns det valda namnet utåt mot besökarna.

E-postadress: 

E-postadressen är den e-post som är kopplad till den användaren, det är också e-postadressen som Kundo använder för att identifiera varje användare, det ni använder för att logga in och få notiser till. E-postadresserna till användarna blir aldrig synliga publikt någonstans.

Om en användare av någon anledning byter e-postadress måste ni skapa en ny användare till den. Det går inte att byta e-postadress på en användare. 

Profilbild: 

En profilbild klipps till 200x200 pixlar och ni kan besöka dem direkt inne på sidan. Försök att ha en så fyrkantig bild som möjligt, det gör det enklare att beskära den sen. Profilbilden syns aldrig publikt för era besökare i kunskapsbanken utan är endast för internt bruk. Har ni däremot en chatt eller ett forum så är det den bilden som syns utåt mot kunderna.

En video som visar hur du lägger till användare i Kundo: